DriveGreen magazin - Green je IN

641 KS u kompaktnoj klasi? Stvari su otišle predaleko…

Novi Hyundai Ioniq 5 N je verovatno jedan od prvih, ako ne i prvi pravi električni “hot heč” model, a lestvicu je u samom startu postavio veoma visoko

Novi Hyundai Ioniq 5 N

Novi Hyundai Ioniq 5 N je verovatno jedan od prvih, ako ne i prvi pravi električni “hot heč” model, a lestvicu je u samom startu postavio veoma visoko

Konkurencija će svakako morati da po promociji novog Hyundai-ja Ioniq 5 N ponovo sedne za crtaće stolove i poboljša planove za svoje buduće “hot heč” modele. Novi Hyundai Ioniq 5 N pleni obiljem interesantnih inovacija, ali svakako mora prvo da se pomene ono što najviše privlači pažnju, a to je pogon sa dva motora koji broji 641 konjsku snagu.

Novi elektricni Hyundai Ioniq 5 N 1

Ovo su frapantni podaci za standardni C segment, a rezultat je očekivan. Ubrzanje do sto kilometara na čas traje svega 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi “ovozemaljskijih” 259 kilometara na čas. Pogon se napaja iz 84 kWh baterije koja podržava punjenje od 350 kW, što omogućava dopunjavanje od 10 do 80 odsto napunjenosti za samo 18 minuta.

Novi elektricni Hyundai Ioniq 5 N 2

Pored snage novi Hyundai Ioniq 5 N je opremljen obiljem drugih inovacija koje će ovaj električnu “hot heč” model približiti kupcima klasičnih modela ove klase sa benzinskim motorima. Na prvom mestu to je N e-shit sistem koji tokom ubrzavanja simulira rad osmostepene automatske transmisije.

Novi elektricni Hyundai Ioniq 5 N 3

Da bi sama ubrzanja bila uverljivija, tu je i N Active Sound+ sistem koji kroz ozvučenje simulira zvuk benzinskog motora. Vozaču su čak dostupne i polugice za manuelnu promenu fiktivnih stepeni prenosa, što će sve da garantuje vozački užitak. Svi ovi dodaci mogu da se pogase, kada se Hyundai Ioniq 5 N ponaša kao standardni električni automobil sa jednim stepenom prenosa.

Novi elektricni Hyundai Ioniq 5 N 4

One sa manje iskustva će obradovati Hyundai-jev N Drift Optimiser sistem koji olakšava održavaneja automobila u fazi “driftovanja” tako što dozira prenos snage na sva četiri točka. Takođe, tu je i funkcija Torque Kick Drift koja olakšava samo izbacivanje automobila iz putanje i iniciranje samog “drifta”.

Novi elektricni Hyundai Ioniq 5 N 6

Kabina je oplemenjena brojnim N sportskim detaljima. Tu su nova sedišta sa osvetljenim logoima. Upravljač je nov, a na njemu se nalaze N prekidači, u vratima su aplikacije koje takođe asociraju na auto sport, a multimedija je takođe u skladu sa karakterom ovog Hyundai N modela. |