DriveGreen magazin - Green je IN

Alfa Romeo Tonale Plug in Hybrid – Ekonomičnost i performanse

Plug in hibridni pogonski sistem Alfa Romeo Tonale isporučuje 280 KS ukupne snage i Q4 pogon na sva četiri točka

Alfa Romeo Tonale Plug in Hybrid

Plug in hibridni pogonski sistem Alfa Romeo Tonale isporučuje 280 KS ukupne snage i Q4 pogon na sva četiri točka

Dolazak modela Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 označava poslednje vozilo koje će biti uvršteno u gamu Tonale - model sa kojim je brend zakoračio u svet elektrifikacije, ostajući veran svom italijanskom, sportskom genetskom kodu kreiranom još 1910. godine. Više od 80 km autonomije u elektro modu, 600m u ukupnom ciklusu, sa emisijama smanjenim na 26g/km je rezultat za respekt.

nova alfa romeo tonale plugin hybrid cena 4

Zahvaljujući najboljoj prostranosti u gami, većem komforu, tihoj vožnji i smanjenim emisijama, model je idealan za putovanja, samostalno ili s porodicom, jer garantuje maksimalnu bezbednost i pouzdanost, kako u gradu tako i na dugim putovanjima.

Istorijski Alfa Romeo znak je osvežen tako da naglasi proces elektrifikacije brenda: elegantni electro-biscione odštampan na zadnjem levom prozoru jedinstveni je deo modela Tonale Plug-In Hybrid Q4 i dopunjava ga zatamnjeno staklo.

nova alfa romeo tonale plugin hybrid cena 7

Napredni hibridni sistem kombinuje 1,3-litarski, 4-cilindrični MultiAir motor sa turbo punjenjem sa 180 KS, koji obezbeđuje trakciju za prednju osovinu, dok električni motor može da obezbedi 90kW maksimalne snage i 250 Nm obrtnog momenta za zadnju osovinu.

Baterija od 15,5 kWh omogućava električnu autonomiju od 80km u urbanom ciklusu i više od 600km ukupne autonomije, što čini model Tonale Plug-In Hybrid Q4 jednim od najekonomičnijih plug-in hibridnih terenaca. Pored toga, sa ciljem postizanja maksimalne ekonomičnost, potrebno je manje od 2,5 sata da se baterija potpuno napuni, kada se koristi punjač od 7,4 kW koji je deo vozila.

nova alfa romeo tonale plugin hybrid cena 8

Konačno, Tonale Plug-In Hybrid Q4 kombinuje efikasnost i održivost sa superiornim sportskim duhom. Ukupno 280 KS svrstava ga u vrh segmenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 6,2 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 135 km/h u potpuno električnom modu i 206 km/h u hibridnom modu.

nova alfa romeo tonale plugin hybrid cena 2

U modelu Tonale Plug-In Hybrid Q4, sistem za odabir Alfa DNK (DNA) postao je simbol ekonomičnog sportskog duha. Konkretno, režim „Dynamic“ je dizajniran tako da naglasi performanse vozila. Režim „Natural“ aktivira hibridnu vožnju sa pogonom na sva četiri točka kako bi se optimizovale performanse. Korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora obavlja se automatski i omogućava uštede energije i goriva, bez odustajanja od performansi. Konačno, režim, „Advance Efficiency“ podešen je tako da omogući maksimalnu energetsku efikasnost u potpuno električnom modu. |

nova alfa romeo tonale plugin hybrid cena 3