DriveGreen magazin - Green je IN

Mercedes-Maybach EQS SUV – Prvi električni model kultnog brenda

Modelom Mercedes-Maybach EQS 680 SUV legendarni brend predstavlja svoj prvi električni serijski model. Zasnovan je na tehnologiji modela EQS SUV, koju kombinuje je sa ekskluzivnošću Maybach-a

Modelom Mercedes-Maybach EQS 680 SUV legendarni brend predstavlja svoj prvi električni serijski model. Zasnovan je na tehnologiji modela EQS SUV, koju kombinuje je sa ekskluzivnošću Maybach-a

Mercedes-Maybach EQS SUV se dizajnerski oslanja na standardni mercedes EQS SUV, ali uz obilje ekskluzivnih detalja, uključujući I tradicionalnu dvobojnu karoseriju. Prednji deo karakteriše crna ploča tipična za brend sa vertikalnim, hromiranim ukrasnim trakama koje daju trodimenzionalni izgled dubine.

novi Mercedes Maybach EQS SUV cena 1

Veliki crni panel je po prvi put glatko zatvoren, jer upitanju je električni automobil, bez klasičnog hladnjaka. Klasična slova MAYBACH diskretno su ugrađena u hromiranu dekorativnu traku, koja čini celinu sa kontinuiranom svetlosnom trakom standardnih DIGITAL LIGHT farova.

Mercedes-Mybach EQS SUV se kreće na ekskluzivnim aluminijumskim kovanim felnama od 21 ili 22 inča. Slova MAYBACH mogu se naći na integrisanim dizajniranim poklopcima “felni”. Još jedan standard koji privlači poglede jesu pragovi, koji su osvetljeni u mraku. Gazišta su napravljena od eloksiranog aluminijuma.

novi Mercedes Maybach EQS SUV cena 3

Dizajn enterijera takođe dosledno prati Maybach kredo „Ono što je dobro mora biti i lepo“. Vrhunac za putnike je standardni MBUX Hyperscreen sa grafikom specifičnom za Mercedes-Maybach na sva tri displeja. Ukupan vizuelni izgled ekrana je specijalno dizajniran za Mercedes-Maybach EQS SUV u elegantnoj tamno plavoj boji.

Putnici na zadnjim sedištima imaju isti širok spektar infotejnment i komfornih funkcija sa dva 11,6-inčni displeja na naslonima prednjih sedišta. Sa standardnim MBUX High-End Rear Seat Entertainment paketom, sadržaj se može brzo i lako deliti. Takođe je moguće odabrati i izmeniti odredišta za navigaciju sa zadnjih sedišta.

novi Mercedes Maybach EQS SUV cena 4

Standardna oprema takođe uključuje MBUX zadnji tablet, koji se može koristiti i van vozila, kao i MBUX Interior Assist. Uz pomoć kamera, može prepoznati operativne zahteve putnika iz pokreta tela i ruku i prema njima izvršiti odgovarajuće funkcije – na primer uključivanje svetla za čitanje.

Ozvučenje uključuje 15 zvučnika: dva prednja bas zvučnika u prednjem prostoru za noge, jedan srednjetonski i jedan visokotonci u svim vratima, dva 3D zvučnika u krovnoj oblogi, dva surround zvučnika u prtljažniku

novi Mercedes Maybach EQS SUV cena 7

Najviši standardi važe i za udobnost vožnje. AIRMATIC vazdušno vešanje sa kontinuiranim podesivim prigušenjem ADS+ je deo standardne opreme. Da bi se povećao razmak od tla, nivo vozila se može podići do 35 milimetara. Upravljanje na sva četiri točka je takođe standardno.

Za pogon su zaduženi elektromotori sa ukupno 658 konjskih snaga i 950 njutnmetara obrtnog momenta. To je dovljno da ovaj SUV do sto kilometara n čas ubrzaza samo 4,4 sekunde. Kao i kod svih električnih automobila, maksimalna brzina je prilično skromna – 210 kilometara na čas. |

novi Mercedes Maybach EQS SUV cena 5