Nova CUPRA Tavascan – Sportski električni SUV kupe

CUPRA Tavascan je prvi potpuno električni SUV kupe španskog brenda, a drugi po redu potpuno električni model nakon modela Born

CUPRA Tavascan je prvi potpuno električni SUV kupe španskog brenda, a drugi po redu potpuno električni model nakon modela Born

Potpuno nova CUPRA Tavascan predstavlja otelovljenje filozofije brenda CUPRA i ostaje veran konceptu iz 2019. Godine. Najočigledniji adut noviteta je svakako naglašen sportski dizajn. Spreda, matriks LED svetla sa potpisom sa tri trougla je apsolutno prepoznatljiv simbol.

CUPRA Tavascan 02 HQ

Novitet je zasnovan na MEB platformi Volkswagen grupe, a CUPRA Tavascan integriše najmoderniju tehnologiju – pogon, šasiju, povezanost, bezbednost, i pogodnost – upakovanu u dizajn za novu generaciju vozača.

Kao sportski SUV usmeren na vozački doživljaj, CUPRA Tavascan nudi DCC Sport tehnologiju šasije, sportsko vešanje i progresivno upravljanje. Ovi atributi uz pneumatike postavljene na kovane aluminijumske felne od 21 inča pružaju jedinstveno sportsko iskustvo vožnje.

CUPRA Tavascan 03 HQ

Prvi potpuno električni kupe terenac brenda biće dostupan u dve varijante snage: 210 kW (286 KS) i 250 kW (340 KS). Snažnija verzija ima dva motora za pogon sva četiri točka, što pruža vrhunske performanse uz maksimalnu trakciju. Takođe ima dovoljno kapaciteta za autonomiju od oko 550 km zahvaljujući bateriji sa neto kapacitetom od 77 kWh.

CUPRA Tavascan 11 HQ

Bezbednost i udobnost su u fokusu, sa nizom naprednih sistema pomoći vozaču. Nova verzija Connected Travel Assist sistema poboljšava performanse kroz podatke dobijene sa cloud-a - posebno na slabo obeleženim putevima. Automatizovana promena trake je takođe dostupna, što predstavlja korak napred u udobnosti pri vožnji na autoputevima. CUPRA Tavascan takođe uključuje napredne funkcionalnosti parkiranja, uključujući daljinsko asistirano parkiranje (RPA).

CUPRA Tavascan 14 HQ

Digitalizacija je u centru CUPRA Tavascan modela; ovaj potpuno električni kupe terenac integriše sistem za informacije i zabavu u ekran od čak 15 inča - najveći do sada u CUPRA modelima.

On je visoko prilagodljiv i uključuje novi dizajnirani i razvijeni HMI sistem komunikacije. CUPRA Tavascan takođe prvi put u istoriji sadrži vrhunski audio sistem sa 12 zvučnika razvijen u saradnji sa premijum audio kompanijom Sennheiser.

CUPRA Tavascan 20 HQ

Dizajniran i razvijen u Barseloni, CUPRA Tavascan će se proizvoditi u fabrici Volkswagen grupe Anhui u Kini, koja je savremeni globalni centar za inovacije u oblasti električne mobilnosti. |