DriveGreen magazin - Green je IN

Predstavljena je nova električna Škoda ENYAQ RS iV

Potpuno nova Škoda ENYAQ RS iV donosi sve prednosti napredne Volkswagen MEB platforme, ali u prepoznatljivom Škoda “siply clever” pakovanju

Električna Škoda ENYAQ RS iV

Potpuno nova Škoda ENYAQ RS iV donosi sve prednosti napredne Volkswagen MEB platforme, ali u prepoznatljivom Škoda “siply clever” pakovanju

Dva elektromotora, jedan na prednjoj, a drugi na zadnjoj osovini, isporučuju snagu sistema od 220 kW, a najveći obrtni moment od 460 Nm prenosi se na sva četiri točka putem pogona na sve točkove. S najvećom brzinom od 180 km/h, 20 km/h je brži od ostalih ENYAQ iV modela.

nova elektricna skoda enyaq rs iv cena 5

Maksimalni domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu moguć je zahvaljujući njegovoj kombinaciji baterije od 82 kWh i visoke energetske efikasnosti zajedno sa koeficijentom otpora od cd 0,265.
Velikeprednosti MEB platforme Volkswagen Grupe, poput eliminacije centralnog tunela i dugog međuosovinskog razmaka od 2.768 milimetara, osiguravaju mnogo prostora za noge, posebno pozadi. Kapacitet prtljažnika je 585 litara, s dovoljno prostora za do 1.710 litara prtljaga nakon preklapanja naslona zadnjih sedišta.

nova elektricna skoda enyaq rs iv cena 6

Škoda ENYAQ iV je uvek online, a softver vozila se redovno može ažurirati. Osim toga, mnoge usluge ŠKODA Connect posebno su dizajnirane za električna vozila. ENYAQ iV takođe nudi najsavremeniju aktivnu i pasivnu bezbednost; svi sigurnosni sistemi koji su trenutno dostupni kod ŠKODA-e dostupni su za SUV, zajedno sa do devet vazdušnih jastuka.

Full LED Matrix farovi dolaze kao standard, a Travel Assist sada nudi nove karakteristike kao što je Urban Evasive Steering Support, koja detektuje parkirana vozila, radove na putu, kružne tokove i raskrsnice, na primer, i pomaže u manevrima izbegavanja u slučaju neizbežnog sudara.

nova elektricna skoda enyaq rs iv cena 3

ŠKODA ENYAQ RS iV je dugačak 4.653 milimetra, širok 1.879 milimetara i visok 1.605 milimetara. Međuosovinski razmak dinamičnog SUV modela iznosi 2.768 milimetara. Aerodinamički optimizovani točkovi sa plastičnim aero umetcima u kombinaciji s blago nagnutom linijom krova prema zadnjem delu daju odličan koeficijent otpora cd 0,265.

nova elektricna skoda enyaq rs iv cena 7

Sprint iz mesta do 100 km/h za 6,5 sekundi. Kao i kod coupé verzije, maksimalna brzina SUV modela bez lokalnih emisija je 180 km/h, 20 km/h brže od ostalih ENYAQ iV varijanti. Litijum-jonska visokonaponska baterija kapaciteta 82 kWh (neto 77 kWh) omogućava domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu.

nova elektricna skoda enyaq rs iv cena 2

Maksimalni kapacitet punjenja do 135 kW ENYAQ RS iV podržava maksimalnu DC snagu punjenja od 135 kW. To znači da se visokonaponska baterija može napuniti od 10 do 80% za samo 36 minuta na mestima za brzo punjenje. Koristeći AC Wallbox, SUV se može puniti do 11 kW. |