DriveGreen magazin - Green je IN

Toyota Aygo X Undercover – Ograničena modna edicija

Toyota i glavni dizajner brenda Undercover, Jun Takahaši (Jun Takahashi) sarađuju na idejama koje stižu iz dve različite industrije, a rezultat je Aygo X Undercover

Toyota Aygo X Undercover

Toyota i glavni dizajner brenda Undercover, Jun Takahaši (Jun Takahashi) sarađuju na idejama koje stižu iz dve različite industrije, a rezultat je Aygo X Undercover

Inovatori u svojim oblastima, Toyota i UNDERCOVER, zamislili su kako bi Aygo X mogao da izgleda kao primer najboljih veština oba brenda i kao nova ikona subverzivnog duha po kojoj je poznat Jun Takahaši. Premijerno prikazan tokom dana revije UNDERCOVER Jesen 2023. na Nedelji mode u Parizu, Aygo X UNDERCOVER dobio je jedinstvene karakteristike dizajna enterijera i eksterijera, u proizvodnoj seriji koja će biti samo 5.000 automobila.

toyota aygox undercover 02

Inspirisani Takahašijevom filozofijom dizajna „protiv komformizma“ i rušenja stereotipa, promene izgleda automobila uključuju ekskluzivnu dvobojnu karoseriju u dva siva tona koje je posebno razvila Toyota, zatim koralno crvene akcente za crne 18-inčne naplatke od aluminijuma, dok je unutrašnjost obogaćena brendiranim sedištima i patosnicama s monogramom, uz umetnikov moto CHAOS/BALANCE otisnut na krovnim nalepnicama. U automobilskom svetu ovo se pokazalo kao sve samo ne uobičajena saradnja.

Poznata „undercover“ tematika preklapanja kulturnih kontrasta - panka i mode, digitalno i analogno - proširuje se i na ovu saradnju jer se sada svetovi mode i automobila savršeno preklapaju da bi pokrenuli kampanju lansiranja automobila smeštenu u polu-izmišljeni svet Pariz, Tokio.

toyota aygox undercover 03

„Skriveni grad“, gde su virtuelno i fizičko zamućeni, inspirisan izgledom i duhom dva grada u srcu saradnje. Gde se podzemna kultura Harajukua susreće sa savremenim „savoir faire Le Marais“. Okupiranom zajednicom koju okuplja UNDERCOVER, s puno uskršnjih jaja s potpisom Juna Takahašija koji obožavaoci moraju da otkriju.

Otkako je Aygo prvi put stigao na tržište 2005. godine, ne samo da je bio Toyotin najdostupniji automobil u Evropi, već je oduševio kupce i svojim mladalačkim i zabavnim karakterom. Ovi kvaliteti su privukli Toyoti mnoge nove evropske kupce koji su svesni značaja stila.

Prelaskom sa hečbek na krosover tip karoserije, Toyotini stilisti u Evropi stvorili su jedinstven osećaj emocija koji donosi novi Aygo X jer ih može osetiti vozač, suvozač ili čak kao neko ko samo posmatra automobil kako prolazi.

toyota aygox undercover 04

Brend UNDERCOVER i Jun Takahashi

Brend Undercover je osnovao Jun Takahaši 1990. godine i prvi put je postao poznat na andergraund sceni Harajukua po jedinstvenoj fuziji umetnosti, ulične odeće i muzičkih subkultura. Kasnije je brend uspostavio sinergiju sa saradnicima i zavredeo svetska priznanja za vrhunsku modu u Parizu, gde je izlagao više od decenije, iako je u svojoj srži uvek ostao veran „buntovničkom“ duhu i jedinstvenoj ideologiji. |