Toyota dodatno unapredila model Corolla za 2024. Godinu

Toyota je pripremila nove, napredne tehnologije radi unapređenja game modela Corolla planirane za 2024. godinu. Izmene će doneti praktična i savremena rešenja koja će obuhvatiti sve varijante - Hatchback, Touring Sports i Sedan

Corolla za 2024.

Toyota je pripremila nove, napredne tehnologije radi unapređenja game modela Corolla planirane za 2024. godinu. Izmene će doneti praktična i savremena rešenja koja će obuhvatiti sve varijante - Hatchback, Touring Sports i Sedan

Nova gama automobila nudi pogodnost korišćenja digitalnog ključa zasnovanog na pametnom telefonu i uvodi nano (Nanoe-KX™) sistem za kvalitet vazduha, koji sprečava širenje virusa, bakterija, alergena i neprijatnih mirisa u vozilu. Dostupne su i nove opcije boja, uključujući sve moderniju super zelenu metalik nijansu.

nova toyota corolla cena 2

Ove nove karakteristike doprineće još većoj privlačnosti koju je Corolla stekla primenom pete generacije Toyotine hibridno-električne tehnologije, dajući bolje performanse i duži domet u potpuno električnom režimu vožnje, uz smanjenje potrošnje goriva i nižu emisiju štetnih gasova.

Vlasnici Corolle mogu uživati u pogodnostima novog digitalnog ključa (Smart Digital Key) koji omogućava da se automobilu pristupi i vozi pomoću komandi s pametnog telefona kao alternativa standardnom, fizičkom ključu.

Smart Digital Key je kompatibilan sa Apple i Android telefonima, a omogućava čuvanje do pet pojedinačnih profila za svako vozilo. Ovlašćeni korisnik mora samo da ima telefon pri ruci da bi otključao vrata i pokrenuo automobil – nema potrebe da pokreće aplikaciju da bi dobio pristup.

nova toyota corolla cena 4

Ovakva tehnologija olakšava deljenje pristupa automobilu između članova porodice ili davanje ovlašćenja trećim licima da koriste vozilo, kao što su, na primer, serviseri ili ekipe za pomoć i spasavanje. Sistem će takođe biti koristan i za raznovrsne potrebe vozača, kao što su platforme za deljenje automobila.

Sistem je razvijen u kompaniji Panasonic i sada je po prvi put predstavljen u nekom Toyotinom modelu u Evropi, a funkcioniše tako što dovodi trilione atomizovanih vodenih čestica nano veličine u ventilacioni tok strujanja vazduha. Ovi hidroksilni radikali su dokazani u nezavisnim laboratorijskim ispitivanjima* i potvrđeno je da imaju mnogobrojne korisne efekte kada se koriste u zatvorenim prostorima. Unutar vozila kao što je nova Corolla, to može obezbediti: smanjenje aktivnosti bakterija i virusa u vazduhu, pomaže u sprečavanju širenja buđi, zaustavljanje cirkulacije polena i drugih alergena, kao što su, recimo, oni povezani sa kućnim ljubimcima, razdvajanje opasnih materija koje se nalaze u česticama (PM 2.5), uklanjanje čestih neprijatnih mirisa…

nova toyota corolla cena 1

Sve te pogodnosti omogućene se uvek kada se koristi sistem klimatizacije, ali su posebno dragocene kada se vozi u urbanim sredinama gde je zagađenje najveće, ili kada automobil redovno koriste različiti vozači i putnici. Sistem je standardni deo opreme nove Corolle od Mid+ paketa opreme.

U skladu s najnovijim trendovima, Toyota uvodi novu, super zelenu metalik boju (Super Green) kao opciju za verzije Corolla Hatchback i Touring Sports. Ova bogato zasićena nijansa dostupna je isključivo u dvobojnoj završnoj obradi karoserije, u kombinaciji s kontrastnim crnim krovom i stubovima, pružajući prefinjen, ali i sportski izgled. Za verziju Sedan spremna je nova boja bogato sive nijanse (Precious Silver) koja automobilu pruža premijum izgled.

U bolje opremljenim paketima opreme, verzije s oznakom Corolla GR SPORT imaće novu Liquid Black završnu obradu detalja eksterijera, stvarajući savršen efekat tamnog, sjajnog hroma na spoljnim retrovizorima, umecima na pragovima i donjem delu prednjeg spojlera. |