DriveGreen magazin - Green je IN

Upoznajte novi unapređeni hibridni Jaguar F-PACE

Paket unapređenih baterija omogućava plug-in električnom hibridu P400e da pređe do 65 km u električnom modu, što je povećanje za više od 20 procenata

hibridni Jaguar F-PACE

Paket unapređenih baterija omogućava plug-in električnom hibridu P400e da pređe do 65 km u električnom modu, što je povećanje za više od 20 procenata

U modelnoj godini 2024, P400e nastavlja da predvodi gamu elektrifikovanih pogonskih sklopova F-PACE, ali sada sa većim paketom litijum-jonskih baterija koji se sastoji od devet umesto osam modula, što povećava kapacitet skladištenja energije na 19,2 kWh. Time se povećava domet samo na električni pogon sa 53 km (33 milje) na najviše 65 km (40 milja), što je povećanje za više od 20 procenata.

novi Jaguar F PACE hybrid cena 1

Izlazna kombinovana snaga pogonskog sklopa P400e od 404 KS i okretnog momenta od 640 Nm omogućava ubrzanje 0–100 km/h za samo 5,3 sekunde. P400e već sada pokriva više od desetine globalne prodaje F-PACE-a, a u zemljama poput Holandije, u kojima su elektrifikovana vozila najpopularnija, očekuje se da će ovaj udeo dosegnuti čak 98 procenata.

novi Jaguar F PACE hybrid cena 3

Svi kupci F-PACE-a širom sveta imaju pogodnosti od pojednostavljenog, fokusiranijeg asortimana modela. Više se ne nude vozila koja nisu R-Dynamic, čime se pojednostavljuje ponuda za kupce, a istovremeno pružaju poboljšane specifikacije.
Filip Koen, generalni direktor, Jaguar, rekao je: „Dok napredujemo u stvaranju nove dimenzije Jaguara kao potpuno električnog luksuznog brenda do 2025. godine, negujemo naše postojeće proizvode nudeći bogatije i poželjnije specifikacije. Prva oznaka na kojoj je prikazana ta promena bila je F-TYPE dok se približavamo 2023. godini i slavimo 75 godina Jaguarovih sportskih automobila.

novi Jaguar F PACE hybrid cena 5

Luksuzna, prostrana unutrašnjost sada sadrži više tehnologije nego ikada pre. R-Dynamic S dobija novi TFT digitalni vozačev ekran i nudi konfiguraciju sa dva okretna dugmeta i izborom medija ili navigacije na središnjoj tabli, dok je bežično punjenje uređaja standard uz R-Dynamic SE. Svaki model u liniji F-PACE ima brzi, intuitivni sistem za informisanje i zabavu Pivi Pro, koji nudi besprekorno povezivanje putem bežičnih aplikacija Apple CarPlay®, Wireless Android Auto.

novi Jaguar F PACE hybrid cena 6 

Globalna ponuda pogonskih sklopova obuhvata četvorocilindrične benzinske PHEV od 404 KS, četvorocilindrične benzinske od 250 KS, četvorocilindrične dizelske od 163 KS i 204 KS MHEV, šestocilindrične dizelske MHEV od 300 KS, šestocilindrične benzinske MHEV od 400 KS i benzinske motore V8 od 550 KS (zavisno od tržišta), a svi se izrađuju u Jaguar Land Roverovom centru za proizvodnju motora u Vulverhemptonu, UK.

Svi modeli F-PACE odlikuju se inteligentnim pogonom na sve točkove i automatskim prenosom od osam stepena, a uz luksuz i prefinjenost svaki od njih pruža idealnu uravnoteženost performansi, okretnosti i odziva koju vozači očekuju od Jaguara. |