100 godina FIAT fabrike Lingotto – Stari pogoni za nove standarde

Budući FIAT automobili biće inspirisani prepoznatljivim osobinama fabrike Lingotto i svetski poznate staze na njenom krovu

FIAT slavi 100. godišnjicu legendarne fabrike Lingotto: prošao je jedan vek od kada je ovo proizvodno postrojenje otvoreno 22. maja 1923, momentalno pozicionirajući tu lokaciju kao glavni centar italijanske industrije. Čuvena zgrada sada ima novi život i svrhu, ali i dalje služi kao pokretač novih ideja i inspiracije.

lingotto fabrika fiat 2

Za FIAT, Lingotto je mesto gde se nasleđe susreće sa budućnošću. U svojim ranim danima, njegova legendarna struktura i karakteristike su bili manifest koji je zaista lansirao FIAT u 20. vek. Danas je ponovno manifest obnovljene vizije brenda u 21. veku.

lingotto fabrika fiat 4

Zgrada Lingotto je pronašla novu svrhu tokom 80-ih godina kada je otvorena gradu Torinu, a kolekcija Đovanija i Marele Anjeli postala je njen simbolični centar. Danas otvaranje La Pista 500 ponovo povezuje javnost sa originalnim identitetom ovog posebnog mesta, spajajući prošlost sa novim, svežim i vitalnim korenima.

lingotto fabrika fiat 5

La Pista 500 je najveći viseći vrt u Evropi, a Casa 500 - koja dočekuje posetioce zainteresovane za ikonu FIAT-a, umetnost, arhitekturu i prirodu - nije samo muzej: to je početak putovanja u budućnost.

lingotto fabrika fiat 8

Kao originalni, simbolični dom FIAT-a tokom jednog veka, Lingotto se neprestano razvija i prilagođava modernom vremenu, baš kao i FIAT brend. Inovacija, pažnja posvećena detaljima i lakoća ostaju u osnovi budućih planova brenda, sa snažnim prioritetom stvarnih potreba kupaca u doba neprekidnih promena. |