Električni Jeep Avenger premašuje sva očekivanja

Potpuno električni Jeep Avenger, evropski automobil godine za 2023. godinu, zabeležio je preko 40.000 narudžbina u Evropi od premijere

Električni Jeep Avenger

Potpuno električni Jeep Avenger doprinosi rastu prisustva brenda Jeep u veoma konkurentnom B-SUV segmentu na evropskom tržištu. Evropski automobil godine za 2023. godinu sada ima preko 40.000 narudžbina od svog lansiranja na Salonu automobila u Parizu prošle godine.

elektricni jeep avenger 2

Zahvaljujući prodaji modela Avenger u periodu od januara do avgusta ove godine, prodaja brenda Jeep u B-SUV segmentu povećala se za 33,5% u poređenju sa prošlom godinom, što odgovara povećanju obima od 60% u odnosu na rast industrije segmenta od 12,8%. U poslednja tri meseca, prva isporuka modela Jeep Avenger na nekoliko dodatnih tržišta doprinela je rastu prodaje brenda u tom segmentu.

elektricni jeep avenger 4

Komercijalni uspon modela Jeep Avenger upotpunjen je brojnim priznanjima industrije za prvi potpuno električni SUV brenda. Dizajniran i proizveden kao Jeep vozilo od samog početka, Jeep Avenger je već osvojio 10 industrijskih nagrada, uključujući titulu Evropskog automobila godine za 2023. godinu (COTY), Najbolji porodični SUV u takmičenju najboljeg automobila na svetu po izboru žena 2023. (WWCOTY) i Električni automobil godine u nagradama Top Gear UK.

Preko 40% potvrđenih narudžbina kupaca za Avenger odnosi se na verziju sa električnim pogonom, što je dokaz rastućeg interesovanja kupaca za potpuno električnu verziju modela Jeep Avenger.

elektricni jeep avenger 3

Uspeh novog modela Jeep Avenger prati i snažan prodajni zamah modela Jeep Renegade, koji je u koraku sa obimom postignutim prošle godine, sa više od 32.000 registrovanih jedinica u odnosu na 31.705 u istom periodu 2022. godine.

Jeep Avenger je dostupan u četiri nivoa opreme, a svaki ima svoju specifičnu svrhu: Avenger – novi avanturista, Longitude – otelotvorenje kul strane performansi, Altitude – više tehnologije i ekskluzivnosti, i Summit – manifest slobode. Prema podacima, kupci su odabrali dva najviša nivoa opreme (Altitude i Summit) za 80% prodatih Jeep Avenger modela. Preferirana boja je Vulcan (crna) sa udelom od 30% u ukupnoj prodaji. |