DriveGreen magazin - Green je IN

Kinezi se ne šale – Upoznajte novi Geely ATLAS PRO

Na Beogradskom sajmu automobila premijerno se predstavlja automobilski brend Geely. Ono što je već na prvi pogled jasno, je da sa konkurencijom sa istoka više nema šale

Geely ATLAS PRO

Kompanija Geely Automobile (deo Geely Holding Group), osnovana je 1997. godine. Geely je bio prvi kineski automobilski brend sa 10 miliona prodatih automobila, a već pet godina zaredom je najprodavaniji kineski brend putničkih vozila (1,43 miliona prodatih vozila u 2023. godini).

geely srbija cena servis novi atlas pro 4

Njegov poslovni uspeh potvrđuje činjenica da se Geely već deset godina zaredom nalazi na prestižnoj listi najvećih svetskih kompanija „Fortune 500”. Njegove 4 modularne platforme ꟷ BMA (B-segment Modular Architecture), CMA (Compact Modular Architecture), SPA (Scalable Platform Architecture) i SEA (Sustainable Experience Architecture) ꟷ razvijene kao plod saradnje 4 globalna centra za istraživanje i razvoj i 3 globalna dizajnerska centra zajedno sa opsežnim znanjem i iskustvom započinju novu eru.

geely srbija cena servis novi atlas pro 6

Vozila Geely odlikuju digitalizacija, automatizacija, inteligencija i fleksibilnost primenjeni sa naprednim sistemom analize i obrade podataka, što omogućava efikasnu masovnu proizvodnju. Vršenjem strogih I preciznih procedura pregleda, mnogo višeg standarda u poređenju sa konkurentima, Geely svojim brojnim kupcima pruža vrhunske proizvode. Sve s jednim ciljem: pružati vrhunski užitak u vožnji.

geely srbija cena servis novi atlas pro 7

U Geely-jevim centrima za istraživanja i razvoj (Guangzhou, Hangzhou, Ningbo, Kina; Geteborg, Švedska; Coventry, Ujedinjeno kraljevstvo) je zaposlenih oko 20.000 istraživača, a kompanija ima i 5 dizajnerskih centara (Barcelona, Geteborg, Milano, Šangaj, Coventry). Geely Holding Group se u 2022. na popisu Top 10 Most Valuable Auto Portfolio Brands 2022 po izboru vodeće svetske kompanije za vrednovanje brendova Brand Finance plasirao na odlično 8. mesto.

geely srbija cena servis novi atlas pro 8

U skladu sa svojim korporativnim ciljevima Geely Auto će do 2025. smanjiti emisije CO2 za 25%, a do 2045. kompanija će dostići karbonsku neutralnost.

Prvi model u ponudi u Srbiji ꟷ ATLAS PRO U Srbiji će na početku u ponudi biti model ATLAS PRO. Kompaktni SUV (dužina 4.544, širina 1.713, visina: 1.831 mm) pokreće 1.5 TGDI sa 177 konjskih snaga, a u skladu s najnovijim trendom automobilske industrije model nudi laki hibrid sa 48V sinergijom elektro motora (EMS) i belt-starter generatorom (BSG), što je velika prednost u odnosu na konkurenciju.

geely srbija cena servis novi atlas pro 9

Turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem ima maksimalni obrtni moment 300 Nm već pri 1.500 obr./min. U ponudi će biti sa pogonom na prednji par točkova (2WD) ili pogonom na sva četiri točka (AWD). Glavninu prodaje će predstavljati opreme Flagship i Flagship kod kojih će prenos obavljati 7DCT menjačsa duplim kvačilom, dok će u ponudi u standardnoj opremi (Luxury) prenos obavljati 6-stepeni automatski menjač (6AT).

geely srbija cena servis novi atlas pro 3

Pored atraktivnog izgleda i natprosečnog kvaliteta izrade Atlas PRO donosi bogatu standardnu opremu: full LED farovi, digitalni merači (7-inčni ekran), multimedijalni sistem sa 12,3” ekranom osetljivim na dodir I Bluetooth telefonskom vezom i 8 zvučnika, projekcija ekrana pametnog telefona na multimedijalni ekran preko USB-a (podržava Android auto, iOS Car play), sistem za surround pogled od 360° oko vozila, 18- inčni naplaci...

ATLAS PRO oduševljava i najnaprednijim bezbednosnim tehnologijama: inteligentni tempomat (ICC), automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka (AEB), upozorenje o napuštanju saobraćajne trake (LDV), pomoć pri održavanju vozila na saobraćajnoj traci, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (SLIF) i još mnogo toga. |