DriveGreen magazin - Green je IN

Nova pravila igre - Hyundai i Amazon u partnerstvu

Amazon će pokrenuti onlajn prodaju vozila u SAD, koja će startovati sa Hyundaijem 2024. godine, što će kupcima pružiti pogodnost da na sajtu Amazon.com pronađu i kupe odabrano vozilo a potom ga preuzmu od lokalnog prodavca

Hyundai i Amazon

Amazon i Hyundai Motor Company obznanili široko strateško partnerstvo s ciljem da kupcima pruže nova inovativna iskustva. Ova strateška saradnja uključuje to da Amazon pokreće onlajn prodaju Hyundai vozila u SAD 2024. godine, da Hyundai koristi AWS kao preferiranog provajdera u informacionom oblaku što će pomoći u digitalnoj transformaciji, te Alexa Built-in iskustvo koje dolazi sa Hyundai vozilima sledeće generacije.

Prodaja vozila: 2024. godine, prodavci automobila će po prvi put moći da prodaju vozila u Amazonovoj prodavnici u SAD, a Hyundai će biti prvi brend dostupan za kupovinu. Ovo novo iskustvo digitalne kupovine će olakšati potrošačima kupovinu novog automobila na mreži, koji će potom preuzeti ili će im ga lokalni zastupnici isporučiti u vreme koje im najviše odgovara.

Kupci će moći da na Amazonu pretražuju vozila koja su dostupna na njihovom području na osnovu niza svojstava, uključujući model, opremu, boju i karakteristike, da odaberu svoj omiljeni automobil, a zatim da onlajn saznaju sve detalje o izabranim opcijama plaćanja i finansiranja – sve u okviru Amazon iskustva koje već poznaju i kome veruju. Ovo novo iskustvo kupovine će stvoriti još jedan način da trgovci predoče kupcima dijapazon onoga što imaju u ponudi i omoguće pogodnosti pri kupovini.

Hyundai Amazon partner 1

Transformacija kroz informacioni oblak: Hyundai je odabrao AWS kao preferiranog provajdera u oblaku s ciljem ubrzanja digitalne transformacije pomoću širokih i vodećih u industriji mogućnosti koje AWS pruža – od računarstva, skladištenja, baza podataka i analitike do generativne veštačke inteligencije (AI) i Interneta stvari (IoT). Kao deo novog višegodišnjeg sporazuma, Hyundai će postati organizacija koja se više oslanja na podatke, sa tehnološkom strategijom koja favorizuje oblak, migrirajući na AWS trenutne lokalne aplikacije – koje podržavaju sve elemente, od istraživanja, preko inženjeringa proizvoda do angažovanja korisnika.

Hyundai će dati prioritet poslovnim oblastima kao što su proizvodnja i lanac snabdevanja kako bi pomogao optimizaciji proizvodnje i minimizovanju troškova, obezbedio bezbednost i oporavak od katastrofa radi otpornosti na uticaj neželjenih događaja, te razvoj povezanih vozila kako bi se vozačima širom sveta pružile nove funkcije. AWS i Hyundai dizajnirali su i implementirali Master Builder program obuke i sertifikacije za obuku Hyundai inženjera za kritične veštine u oblaku.

Rešenja u vozilu: Počevši od 2025. godine, kupci koji kupe Hyundai vozila sledeće generacije moći će i dok su u automobilu da pristupe hendsfri Alexa iskustvu koje već imaju kod kuće. Vozači Hyundaija će moći jednostavno da zamole Alexu da pusti muziku, potkaste ili audio knjige, podesi podsetnike, ažurira liste obaveza i proverava kalendare.

Kupci će takođe moći da kontrolišu svoj pametni dom dok su na putu, kao što je naredba da se uključi grejanje stana dok vi još putujete kući, dvostruka provera zaključavanja vrata, upravljanje pametnim osvetljenjem kao i Alexa rutinama. Vozači će takođe moći da traže od Alexe ažurirane informacije o saobraćaju ili vremenske izveštaje i glasovnu kontrolu medijskog plejera ili navigacionog sistema u vozilu – sa određenim Alexa funkcijama koje će biti dostupne čak i kada je internet konekcija isprekidana ili nije dostupna. |