DriveGreen magazin - Green je IN

Od promocije 1987. godine prodato pet miliona Jeep Wrangler-a

Brend Jeep je objavio da je prodat petomilioniti Jeep Wrangler, koji je kupljen u gradu Kemden, u saveznoj državi Nju Džerzi

Jeep Wrangler

Kupac će dobiti Jeep Performance Parts (JPP) delove koje je izradio Mopar vredne 5.000 dolara, kao i doživotne Jeep Wave pogodnosti, koje uključuju redovno održavanje, pristup ekskluzivnim Jeep manifestacijama i posvećenoj korisničkoj brizi.

jeep wrangler prodaja 3

Prvi Jeep Wrangler, sa šifrom modela YJ, je počeo da se proizvodi pre 37 godina u fabrici American Motors Corporation. Generacija YJ je prodata u 630.000 primeraka između 1987. i 1995. godine. Njega je nasledio TJ 1996. godine, onda JK 2006. godine i JL 2017. godine; svaka nova generacija je dodatno izgradila legendarnu istoriju kroz neprevaziđenu terensku sposobnost i istinski Jeep dizajn.

jeep wrangler prodaja 4

Nakon predstavljanja generacije Wrangler YJ, svaka sledeća generacija modela Wrangler je dizajnirana da bude još prefinjenija i udobnija za svakodnevnu upotrebu, pružajući kupcima najkultnije vozilo sa najboljim sposobnostima terenske vožnje na svetu. Legendarno vozilo je osvojilo srca Evropljana zahvaljujući i svojim bezbrojnim specijalnim izdanjima koja su se pojavljivala tokom godina. Ona uključuju „10th Anniversary“, „Golden Eagle“ i „Backcountry, da pomenemo samo neke od najpopularnijih.

jeep wrangler prodaja 5

Iste godine je počela proizvodnja četvrte generacije modela (šifra JL), projekta koji je razvijen pre pet godina pod patronatom nove kompanije Fiat Chrysler Automobiles. Onda, Wrangler 4xe plug-in hibrid je debitovao u Evropi 2021. godine - najsposobniji, najsnažniji, najefikasniji, najodrživiji, tehnološki najnapredniji i najpovezaniji Wrangler ikada predstavljen na evropskom tržištu - koji je počastvovan prestižnim nagradama na tom kontinentu, uključujući i nagradu za najbolje 4x4 vozilo 2022. godine, koju je dodelio renomirani francuski časopis „4x4 Magazine“. |