DriveGreen magazin - Green je IN

Ovako će izgledati redizajnirana Škoda Scala i Škoda Kamiq

Kompaktni i gradski SUV modeli dobijaju inovativan dizajn i tehnološka unapređenja. Sada su uključene karakteristike koje su prethodno bile rezervisane za više klase vozila. Svetska premijera ova dva modela zakazana je za prvi avgust

Škoda Auto je objavila prve skice eksterijera koje prikazuju osvežene verzije kompaktnog modela Scala i gradskog SUV-a Kamiq. Češki proizvođač automobila je oba modela obogatio naprednim dizajnom i tehnološkim poboljšanjima, kao i karakteristikama iz viših klasa vozila. Novi Scala i Kamiq proslaviće svoje digitalne svetske premijere 1. avgusta.

nova skoda Scala i skoda Kamiq cena 2

Četiri godine od početka proizvodnje, Škoda Scala i Škoda Kamiq spremni su za osveženje. Tehnološka ažuriranja i modifikacije dizajna eksterijera kombinuju se kako bi istakle ključne karakteristike svakog modela, kao što je dinamična privlačnost Scale i robustan izgled Kamiqa. Oba modela sada imaju redizajnirana prednja svetla, prednje i zadnje maske i rešetku. Nove aluminijumske felne i natpisi na vratima prtljažnika u skladu sa novim Škoda dizajnom elegantno dovršavaju preuređenje.

nova skoda Scala i skoda Kamiq cena 4

Tanja prednja svetla modela Scala protežu se sve do rešetke, naglašavajući dinamičnu privlačnost automobila. Usisnik vazduha u novom prednjem braniku podeljen je dodatnim bočnim krilima. Obojeni u boji karoserije, oni se takođe nalaze u difuzoru na redizajniranom zadnjem braniku, koji je okružen kristalnim elementima. Zadnja svetla sada imaju novi i prefinjeniji grafički dizajn.

nova skoda Scala i skoda Kamiq cena 2

Ažurirani Kamiq sada ima veću vizuelnu prisutnost. Gornji element prepoznatljivih podeljenih prednjih svetala sada je tanji i ima naglašeniji dizajn. Veća i uspravnija Škoda rešetka ima prepoznatljive dvostruke letvice koje na dnu prave oblik slova U.

U prednjem delu, obojeno područje ispod rešetke i usisnik vazduha naglašavaju širinu vozila, a sve je dopunjeno čvrstim srebrnim difuzorom koji pruža zaštitu podvozja. Zadnji difuzor sastoji se od širokog gornjeg dela u crnoj boji i robustnog donjeg dela u srebrnoj boji. Redizajnirano svetlo u obliku slova L karakteristično za podeljena zadnja svetla vizuelno se povezuje s reflektorima, koji takođe imaju oblik slova L. |