DriveGreen magazin - Green je IN

Škoda Smart Dials – Prikazan eneterijer modela Superb i Kodiaq

Postavljeni ispod centralnog ekrana infotainment sistema, novi prilagodljivi rotirajući dugmići sa digitalnim ekranima nude novi pristup intuitivnom radu. Samostojeći ekran infotainmenta ima dijagonalu od 12,9 inča

Škoda Smart Dials

Uoči svetske premijere novih generacija modela Kodiaq i Superb, Škoda otkriva njihov potpuno redizajnirani enterijer, koji sadrži digitalni kokpit, head-up ekran i 12,9-inčni samostojeći ekran infotainmenta. Ručica DSG menjača premeštena je na stub volana, dajući sada putnicima više prostora, dok prostrana centralna konzola nudi više prostora za odlaganje.

nova skoda superb cena 1

Poboljšavajući rad na vozilu, prilagodljivi Škoda Smart Dials omogućava jednostavno upravljanje. Svaki okretni dugmić omogućava intuitivan pristup raznim funkcijama vozila, a digitalni ekran osigurava brz, sveobuhvatan pregled u bilo kom trenutku. U kretanju prema većoj održivosti, Škoda sada koristi presvlake izrađene od 100% recikliranog poliestera i za novi Kodiaq i za Superb.

Škoda je redizajnirala unutrašnjost oba modela, uključujući poboljšanja na volanu, instrument tabli i ukrasnim oblogama. Po prvi put u Škodi: ručica menjača premeštena je na stub volana u oba modela i tako je postala posebno pristupačna. Kao rezultat toga, centralna konzola ima uredan, jasno strukturiran raspored, ostavljajući dodatni prostor za putnike.

nova skoda superb cena 4

Druge novine u modelima Kodiaq i Superb uključuju head-up ekran koji dopunjuje virtuelni kokpit od 10,25 inča i samostojeći centralni infotainment ekran koji je veći nego ikad, dijagonala meri 12,9 inča. Takođe debituju u oba modela Škoda Smart Dials. To su inovativni rotirajući dugmići koji pametno integrišu dodirne i digitalne komponente za intuitivnije iskustvo.

Uvođenjem Škoda Smart Dials, češki proizvođač automobila dokazanu kombinaciju dodirnih i digitalnih komandi u svojim vozilima podiže na viši nivo. Ovaj potpuno novi pristup sastoji se od tri rotirajuća dugmića ispod infotainment ekrana, svaki s 32-milimetarskim digitalnim ekranom. Oni omogućuju brz pristup brojnim funkcijama vozila zavisno od nivoa opreme.

nova skoda superb cena 3

Dva spoljašnja pametna točkića za vozača i suvozača kontrolišu unutrašnju temperaturu, grejanje i ventilaciju sedišta, prikazujući trenutno aktivnu funkciju. Središnji Smart Dial kontroliše do četiri različite funkcije, kao što su glasnoća infotainmenta, brzina ventilatora, smer vazduha, pametni klima uređaj, načini vožnje i zumiranje karte. Središnji Smart Dial konfiguriše se putem menija infotainment sistema, a pritiskom na dugme prebacuje se između funkcija. |