Zahvaljujući kompaniji Toyota, Olimpijske igre “idu na vodonik”

Flota vozila Toyota Mirai sa pogonom na vodonik i nultom emisijom prevoziće učesnike Igara u Parizu. Toyota ima cilj da, u poređenju s prethodnim Igrama, smanji emisiju ugljenika emitovanu tokom Olimpijade za 50 odsto

Olimpijske igre idu na vodonik

Kao svetski partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Toyota je posvećena pružanju održivih rešenja za mobilnost kako bi pomogla u izgradnji dekarbonizovanog i inkluzivnog društva. Uoči OI u Parizu 2024, Toyota najavljuje isporuku 500 vozila Mirai s gorivnim ćelijama kao deo svoje zvanične flote za ovaj veliki sportski događaj.

toyota mirai paris2024 01 intro

U svom cilju da dostigne neutralnost ugljenika, Toyota veruje u multidisciplinarni pristup mobilnosti kroz raznovrstan program električnih vozila na baterije, električnih vozila s gorivnim ćelijama, potpuno hibridnih vozila i plug-in hibridnih vozila. Na ovaj način, kupci u svim regionima mogu imati značajne koristi od pristupa nizu vozila s nultom i niskom emisijom koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

toyota mirai paris2024 02

Toyota Mirai je odličan primer posvećenosti kompanije da ponudi vozila s nultom emisijom štetnih gasova. Ovaj automobil s pogonom na vodonične gorivne ćelije objedinjuje prednosti električne mobilnosti s nenadmašnom lakoćom upotrebe, autonomijom i brzim punjenjem, potvrđujući Toyotinu odlučnost da smanji ugljenični otisak.

Vozila iz flote Toyota Mirai će se puniti vodonikom iz obnovljivih izvora koje obezbeđuje kompanija Air Liquide, zvanični dobavljač vodonika za potrebe Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine. |