DriveGreen magazin - Green je IN

Porsche Design Sport Chrono - Namenjen petrolhedsima

Istina je da je Porsche Design Sport Chrono Subsecond 39 časovnik prvenstveno namenjen petrolhedsima, ali sigurno će se dopasti i svima koji cene kvalitet i vrhunski dizajn

Porsche Design Sport Chrono Subsecond 39 časovnik
Porsche Design Sport Chrono

Istina je da je Porsche Design Sport Chrono Subsecond 39 časovnik prvenstveno namenjen petrolhedsima, ali sigurno će se dopasti i svima koji cene kvalitet i vrhunski dizajn

Odeljenje Porsche Design zaista majstorski kreira aksesoar namenjen svima koji vole Porsche brend, ali nisu u mogućnosti da sebi priušte i jedan automobil iz ove kolekcije. Zato su tu raznorazne sitnice, gedžeti i odevni predmeti, ali pitanje je koliko je onih koji sebi ne mogu da priušte nov Porsche, ali mogu i sat od 4.800 evra.

Da, upravo toliko košta Porsche Design Sport Chrono Subsecond 39, pa pretpostavljamo da će ga ipak kupovati samo oni koji već u svojoj garaži imaju parkiran i bar jedan Porsche.

porsche design sport chrono inline 2 2

Ono po čemu je ovaj časovnik možda interesantniji širem krugu kupaca su njegove dimenzije. Naime, kućište ima prečnik od 39 milimetara i prihvatljivu debljinu od 12,25 milimetara. To ga čini daleko diskretnijim i upotrebljivijim za svakodnevno nošenje od sličnih časovnika sa kućištima u klasi 42+, kada je prečnik kućišta meren u milimetrima u pitanju.

Popularnosti će svakako doprineti i prepoznatljivi Porsche dizajn. U pitanju je sveden izgled koji ne koketira sa nekim prošlim vremenima, već je prvenstveno moderan. Kućište izrađeno od titanijuma je izuzetno čistih linija, sa pedantno zakačenom narukvicom. Ona je plave boje, sa štepovima od belog konca, a kolornu celinu zaokružuje i cifer u takođe plavoj boji.
Dizajn je po ugledu na pozadinu instrumenata u nekim Porsche automobilima, a i kazaljke su stilizovane tako da podsećaju na one u automobilima.

porsche design sport chrono inline 4

Ime ovog modela bi moglo da navede na pogrešan zaključak da je u pitanju časovnik sa hronografom, odnosno “štopericom”. To ipak nije slučaj. U pitanju je elegantan i jednostavan sat koji pokazije “samo” vreme i datum.

Pored kućišta izrađenog od titanijuma kupac za nepunih 5.000 evra dobija i automatski mehanizam, naravno sa Swiss Made potpisom. Vodootpornost je deklarisana na 100 metara, što je dovoljno za sve svakodnevne aktivnosti. |